Varkenshouderij

Achtergrond 170 x bekeken

Vleesvarkens gelijk (archief)

In de afgelopen week waren de aangeboden varkens gemiddeld aan de lichte kant, ruim 90 kg geslacht-gewicht. Mesters moeten nog wennen aan de nieuwe gewichtsgrenzen van Vion. Om de varkens op gewicht te krijgen is een weekje extra nodig. Het aanbod zal dus in deze volle werkweek niet groot zijn. Dit is gunstig voor de prijsvorming.

In de vleeshandel is het hard werken om alle delen voor gelijke prijs kwijt te raken. Voor vettere buiken en middels wordt er zelfs rekening gehouden met een kleine prijsdaling. De Russen laten het afweten bij de buiken en in de vleesindustrie loopt het ook beroerd. Met nog een korte werkweek op komst blijven de prijzen deze week gelijk.

prognose:

vleesvarkens gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.