Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Biggenprijs verder omlaag (archief)

De toeslagen op de biggennoteringen staan de laatste maanden weer volop in de belangstelling. Uiteindelijk heeft DPP de daad bij het woord gevoegd en €6 toeslag ingewisseld voor basisprijs. Ook bij Vion heeft de opbouw van de biggenprijs de belangstelling, mogelijk dat die notering binnenkort ook op de schop gaat. Uit de eerste reacties blijkt dat Vleuten probeert de biggennotering er strak op te houden zodat de toeslagen verkleinen.

De omwisseling leidt vooralsnog niet tot kooplust bij de mesters. De biggenhandel op de vrije markt zit behoorlijk vast. In heel Europa zijn de mesters het zat en willen weer eens een ronde varkens met winst afleveren. De eerste stap om dat te bereiken is een goedkope big in de stal. In Spanje is er daarom €3 van de Zamora notering af in week 20 en ook in Duitsland wordt met eenzelfde prijsverlaging gerekend.

Niemand kan precies aangeven hoever de prijs nog moet zakken voordat de Oost-Europese mesters zich melden. Wel is zeker dat eerst het vertrouwen bij de mesters terug moet komen. Daarom is het voor de biggenhandel van doorslaggevend belang dat de vleesvarkensprijzen aantrekken.

prognose:

noteringen zakken €3

Of registreer je om te kunnen reageren.