Varkenshouderij

Achtergrond 168 x bekeken

Slot op biggennoteringen

Afgelopen week ijlde de stijging van de biggennoteringen nog een beetje na, overwegend met een halve euro per stuk. Zeugenhouders zullen met de huidige stand van de noteringen voorlopig genoegen moeten nemen. De afzet van biggen loopt nog redelijk. Daarom zal gedurende de feestdagen geen grote prop biggen ontstaan in de meeste stallen. Sommige varkenshouders die met een all in-all outsysteem werken, stellen de opleg uit tot na de jaarwisseling. Daarom loopt de vraag even iets terug.
De export loopt nog op een behoorlijk niveau, maar niet voor meer geld. Geleverd verzamelplek doen de meeste biggen ongeveer €32. Meer zit er echt niet in. Spanje onderscheidde zich positief de laatste weken. Maar ook daar is de room er (tijdelijk) even af.
Hongarije heeft een aanvraag voor een artikel 10-status lopen. Zodra het verzoek wordt gehonoreerd, is Europa weer een lidstaat rijker waar het voor Nederland omslachtiger wordt biggen en varkens te leveren.
In de huidige markt zit er even geen hogere biggenprijs in. Het aanbod is wel kleiner dan een paar maanden terug zodat de prijs zich kan handhaven.

prognose

onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.