Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken 1 reactie

Geranium maakt worst niet houdbaar

Een extract van een bepaald soort geranium maakt worstjes niet langer houdbaar. Dat concluderen Wageningse wetenschappers, die er jarenlang onderzoek naar hebben gedaan.

Geranium macrorrhizum bevat antioxidanten. De onderzoekers wilden weten of deze antioxidanten net zo'n goede bescherming bieden tegen voedselbederf als de stoffen die van nature in rozemarijn voorkomen.

De geur- en smaakloze antioxidanten van rozemarijn zitten in allerlei voedingsmiddelen, zoals voorgebakken frites. De voedingsindustrie zou blij zijn met de vondst van beschermende stoffen uit andere, goedkopere planten, maar tot nu toe blijft rozemarijn onovertroffen, aldus Teris van Beek van de Wageningse leerstoel Oragnische Chemie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    deze wetenschappers hebben jaren achter de geraniums gezeten en werden hier ook nog voor betaald

Of registreer je om te kunnen reageren.