Varkenshouderij

Achtergrond 253 x bekeken

Verburg overleeft motie van afkeuring

De motie van afkeuring die de SP tegen minister Verburg heeft ingediend heeft voor haar geen gevolgen.

De motie werd met grote meerderheid verworpen. Alleen SP, PVV en PvdD stemden vanmiddag voor een motie die de SP indiende tegen de minister omdat zij de drukjacht op wilde zwijnen op de Veluwe doorzet, hoewel een meerderheid van de Kamer zich daar eerder tegen heeft verklaard. Wordt een motie van afkeuring aangenomen is het gebruikelijk dat een minister opstapt.

In een spoeddebat vandaag had de SP de motie ingediend omdat Verburg een eerder aangenomen motie tegen de drukjacht naast zich neerlegde. De minister vindt eenmalige drukjacht nu nodig om groter onheil in komende jaren te voorkomen.

De PvdA kreeg in dit debat ernstige verwijten van draaierij voor de voeten geworpen. Deze fractie had eerder twee maal een motie ingediend om de drukjacht te verbieden. Nu de minister die niet uitgevoerd wil de coalitiepartij er niet aan meewerken dat een minister moet opstappen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.