Varkenshouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Stabiele varkensprijs

De varkensmarkt stabiliseert zich komende week verder. Het aanbod is in de huidige markt voldoende groot. Omdat de vleeshandel maar heel gewoontjes loopt is prijsstabilisatie het maximaal haalbare. De Duitse producenten- en slachterijnoteringen blijven volgende week onveranderd. In Zuid-Europa trekt de prijs nog iets verder aan. Spanje en Italië betaalden deze week ongeveer 3 cent per kg meer. Voor Spanje was dat ook hard nodig omdat de prijs in dat land ver achter lag in Europa en nu op €0,915 per kg levend-gewicht uitkomt.
Met het definitief worden van de Brusselse exportsteun voor varkensvlees zakt de prijs van het varkenskarkas juist een centje. Middels leveren met 3 cent per kg het meest in. Met Sinterklaas voor de deur besteden consumenten minder aan vlees. De algemene verwachting is dat de EU maatregel vanaf nu leidt tot prijsstabilisatie zodat de roepprijzen ongeschonden het nieuwe jaar in zullen gaan.

prognose

onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.