Varkenshouderij

Achtergrond 200 x bekeken

Groot aanbod van varkens

Het aanbod van vleesvarkens blijft in binnen- en buitenland onveranderd groot. Vanwege de extra vrije dag in veel Europese landen hebben slachterijen de capaciteit even iets teruggeschakeld.
Vion heeft in Duitsland de prijzen voor de derde week gelijkgehouden. In andere landen blijft de prijs stabiel of zakt hij iets verder weg.
Over het algemeen is de vleesmarkt iets rustiger. De prijzen van de onderdelen blijven nagenoeg gelijk. Vleesverkopers wijten dat mede aan het instellen van de P.O.-regeling.
Alleen nekken brengen 5 tot 10 cent meer op. Op de totale waarde van het varken scheelt dat echter maar een halve cent. Dat de nekken goed lopen, komt met name door acties van retailers in Duitsland. De negatieve berichten over kankerverwekkend vlees moeten nog blijken. Met name Zuid-Europese consumenten zijn voor dat soort negatieve berichten gevoelig.
Het is de vraag wanneer met deze status quo in een volle markt ruimte komt voor een prijsverhoging. Optimisten zien de komende weken wel mogelijkheden voor lichte verhogingen, mede door instelling van de P.O.-regeling. Pessimisten schatten in dat de prijs tot het van het jaar nauwelijks nog van zijn plek komt.

Prijzen vleesvarkens gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.