Varkenshouderij

Achtergrond 175 x bekeken

Eindelijk een plusje op de biggenprijs

Na maanden van daling heeft de biggenprijs een bescheiden plusje gemaakt. Zowel de prijs van DPP als van Vion steeg een halve euro per big. De stabilisatie en lichte prijsverhoging heeft vooral een psychologisch effect: uit angst voor een verdere prijsstijging neemt de oplegbereidheid toe. Vleesvarkens gaan vlot weg, dus plaats voor het royale aanbod van biggen is er genoeg.
De exportmarkten blijven moeizaam, met name in Duitsland en Oost-Europa. Dat heeft ook zijn weerslag op de prijs. Naar Duitsland worden biggen voor enkele euro’s onder de Weser Ems-notering gebracht.
In Polen en andere oostelijke landen blijft het letterlijk aanmodderen. Alleen uit Spanje komen wat meer positieve geluiden. In verband met het oplegritme om net voor de zomer varkens te kunnen leveren, moeten de stallen rond deze tijd worden volgelegd.
Ondanks een extra vrije dag vorige week gingen toch wat meer biggen de Spaanse grens over. Het betreft vooral minder courante kleinere koppels.
Ondanks die verbetering in afzet wordt er nog nauwelijks een betere prijs gemaakt. Tot half december neemt ook de markt voor geslachte biggen een (klein) deel van het biggenoverschot af. Veel is het niet, maar in deze markt is elke big die geen plek hoeft te krijgen in een mesthok er één.

Prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.