Varkenshouderij

Achtergrond 314 x bekeken

'Antibiotica bij vee niet per se oorzaak MRSA'

Het is nog lang niet zeker dat antibioticagebruik in de veehouderij de belangrijkste oorzaak is van het voorkomen van de MRSA-bacterie.

Dat zei directeur Anton Pijpers van de Gezondheidsdienst voor dieren tijdens een studiedag voor veehouders van coöperatie Rijnvallei. "Het is juist een vraag die nog uitgebreid onderzocht moet worden."

Pijpers vindt dat er vanuit de humane geneeskunde wel erg snel is gewezen naar het vermeende hoge antibioticagebruik in de veehouderij als oorzaak van de MRSA-problematiek in de veehouderij. "Er is wel eens wat te veel vanuit de emotie gereageerd", aldus Pijpers. De GD-directeur pleit er voor de know how van de agrarische sector ook bij dit soort problemen beter te benutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.