Varkenshouderij

Achtergrond 233 x bekeken

Verburg blijft bij drukjacht

Tegen de wens van een Kamermeerderheid in blijft minister Verburg bij haar besluit eenmalig ontheffing te verlenen van het verbod op de drukjacht op wilde zwijnen.

Bij een heropend en bij vlagen emotioneel Kamerdebat gisteravond probeerden fracties van SP, GroenLinks, PvdD, PVV en PvdA de minister af te brengen van haar al eerder genomen besluit de drukjacht tijdelijk toe te staan.

Er werden in totaal 12 moties ingediend, waarvan drie de minister rechtstreeks vragen om de drukjacht niet toe te staan. De minister heeft aanneming van de moties ontraden. "De situatie op de Veluwe is onhoudbaar’’, zei ze, met verwijzing naar de grote schade en verkeersongevallen.

De minister zei verder dat de ze provincie heeft gevraagd om een nieuw faunabeheerplan voor de zwijnen op te stellen.

Over de moties wordt morgen gestemd. Wanneer een van de moties wordt aangenomen die vraagt om verbod van de drukjacht, wat waarschijnlijk is, rijst de vraag of de minister die motie uitvoert. Coalitiepartner PvdA, tegen de drukjacht, wilde gisteravond niet zeggen wat de volgende stap is als de minister de motie naast zich neerlegt.

Zie ook: Natuurorganisaties voor proef drukjacht

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.