Varkenshouderij

Achtergrond 255 x bekeken

Ventilatie in het najaar

De herfst vergt wat meer controle op en inregelen van ventilatiesystemen in uw schuren. Boerderij verzamelde voor u artikelen over ventilatie in het voor- en najaar.

Varken mag niets merken van de herfst

Als de bladeren vallen,wordt in veel stallen de stemming depressief. Wie het stalklimaat niet goed in de vingers heeft, kan gezondheidsproblemen onder varkens verwachten. Loop voor de herfst de klimaatinstallatie na. Lees de pdf »

Laat de herfst u niet verrassen

De R zit weer in de maand. Sterke temperatuurverschillen tussen dag en nacht en toenemende wind kenmerken deze tijd van het jaar.Met gerichte maatregelen kunt u de nadelige invloed van het weer op het klimaat in de stal beperken. Lees de pdf »

Instelling, inlaat en verdeling van essentieel belang

Het klimaat bij net gespeende biggen vraagt veel aandacht. Afwijkingen, hoe klein ook, kunnen direct effect hebben op de diergezondheid. Een goede afstelling van de ventilatieregeling is daarom essentieel. Evenals de luchtinlaat en -verdeling. Lees de pdf »

Ook in voorjaar en zomer moeilijk ventileren

Ook in de lente en de zomer is het moeilijk ventileren. Boerderij heeft ook hierover een aantal artikelen verzameld.

Check de ventilatie

Boerderij geeft een aantal tips rond ventilatie in de zomer. Lees de pdf »

Stal klaarmaken voor de zomer

De zomer is de tijd van hogere temperaturen én de tijd om onderhoud te plegen aan de stal. Zorg dat u op deze periode bent voorbereid. Enkele aandachtspunten op een rijtje. Lees de pdf »

Voorjaar vraagt check klimaat

Overdag kan het al aardig warm worden, terwijl de nachten vaak koud zijn. Lees de pdf »

Laat apparatuur de ventilatie regelen

In het vroege voorjaar wisselen de weersomstandigheden sterk. Er zijn grote temperatuurschommelingen en het kan hard waaien. Wijzig de stalventilatie daarom niet te drastisch. Lees de pdf »

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.