Varkenshouderij

Achtergrond 232 x bekeken

Varkensprijs verder onderuit

Net als de voorgaande 3 weken is het aanbod slachtrijpe varkens volgende week enorm groot. Naast Nederland, is er in bijna heel Europa sprake van een grote aanvoer. In Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Denemarken loopt de markt over. In Nederland lukte het deze week niet om alle varkens geplaatst te krijgen. Deze varkens komen naast de bestaande dieren nog eens extra op de markt volgende week. De gevolgen laten zich eenvoudig raden. De varkensprijs zakt voor de derde achtereenvolgende week.
De vleesverkoop zit duidelijk in een negatieve spiraal. Inkopers maken daar gebruik van een bieden consequent onder de verkoopprijs. Vion Duitsland wil het tij keren en rust op de markt brengen door de varkensprijs voor zowel week 43 als 44 vast te zetten op €1,31 per kg geslacht-gewicht. De prijsval komt zo even tot stilstand, mogelijk geholpen door de Europese opslagregeling die 29 oktober een feit wordt.
De vraag naar vlees is maar gewoon en het aanbod enorm. De verschillende deelstukken van het varken zakken daarom in waarde. Vooral de prijs voor hammen en middels staat onder druk. Met Allerheiligen op komst, op donderdag 1 november wordt week 44 nog eens een extra lastige week voor de vleesafzet.

prognose

4 tot 5 cent lager

Of registreer je om te kunnen reageren.