Varkenshouderij

Achtergrond 1762 x bekeken 3 reacties

Ronald Scholten

Ronald Scholten (1969) is sinds 2003 varkenshouder en adviseur in Hongarije.

Hij is afgestudeerd aan de Hogere Landbouwschool te Deventer (intensieve veehouderij) en aan Wageningen Universiteit (Veehouderij). In de periode 1993 tot 2003 werkte hij bij het Praktijkonderzoek Varkenshouderij in Rosmalen en bij Beuker Vochtrijke Diervoeders BV. In die jaren is de kennis over brijvoer en bijproducten ontstaan, die nu goed van pas komen op zijn varkensmesterijen in Hongarije en in zijn nieuwe onderzoeksbaan bij Nutreco R&D (projectmanager fermentatie brijvoer).

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bas Roefs

  Op 17-1-08 zijn op ons bedrijf de eerste Deense Durocbiggen geboren. Onze eerste indruk is zeer goed; het zijn sterke biggen, met weinig variatie in het geboortegewicht, die meteen op zoek gaan naar het uier. De meeste biggen hebben wel een zwart randje om de ogen en op een aantal biggen ligt een rode/bruine gloed.
  In het speenhok hebben we harde biggen met lang haar, maar ze groeien hard.
  Op 7 febr. zijn de eerste DD-biggen gespeend en deze zouden in week 11 naar de vleesvarkenshouderij kunnen. Maar omdat ik er, als vermeederaar voor kies om zo weinig mogelijk variatie te hebben in mijn afgeleverde biggen, wacht ik tot week 12 om dan ruim 200 DD-biggen te leveren.

  Is er iemand die mij meer informatie kan verstrekken over de DD-biggen in de mesterij in Nederland en of Duitsland?
  MVG
  Bas Roefs, Loosbroek

 • no-profile-image

  jan vogels

  ik heb een proef liggen van 800 deense duroc, 800 D-lijn, 800 tempo.
  Normaal mest ik Pic 426 varkens.
  Tempo nu alle geleverd.
  Duroc gaat nu naar opleg mesterij.
  D-lijn nu nog in grondhokken.
  Wat de Duroc betreft kan ik Bas zijn verhaal onderschrijven.
  Verdere resultaten komen beschikbaar, voor de degene die geinteresseerd zijn.
  Zeugenlijn; rotatie met 67,5% Fin.
  nu aan het overschakelen op topigs20 (GYxNL)

 • no-profile-image

  Gijs Roberscheuten

  Hallo Ronald, na een beetje zoeken kwam ik op jouw site terecht!
  vraag; 23 juli zijn wij uitgenodigd voor een bruiloft in szigetmonostor, waar wij binnen een paar jaar gaan wonen. We willen het bruidspaar een varken geven als kadoo, later kunnen ze het varken door de plaatselijke slager laten slachten. Kunnen julllie iets voor ons betekenen?
  groeten van Gijs en Astrid Roberscheuten
  Branshoef 36
  Helmond.

Of registreer je om te kunnen reageren.