Partner
Foto: Joskin RundveePartner

Horizon-stalmeststrooiers werken nauwkeurig op grote breedtes

De Horizon-stalmeststrooiers van Joskin met strooitafel staan bekend om hun robuustheid. Ze verspreiden alle soorten producten efficiënt, ook bij kleine hoeveelheden.

Het Horizon-strooisysteem bestaat uit twee horizontale, agressieve strooiwalsen voor een goede verkruimeling. Tevens is het systeem voorzien van een hydraulische achterkap en een strooitafel met twee grote schotels met een diameter van 1.040 mm (voor de Ferti-Space) of 1.100 mm (voor de Tornado), voorzien van schoepen. Dit zorgt voor een perfecte verdeling van en een grote strooibreedte voor producten als stalmest, compost, restmateriaal en voor droge producten als kalk, kippenmest, ook bij kleine hoeveelheden (van 3 tot 5 T/hectare).

Tekst gaat verder onder de video.

De volledige overbrenging (1.000 omw) bestaat uit zware aftakassen en tandwielaandrijfkasten. Joskin heeft hiervoor gekozen in plaats van kettingen om onderhoud en slijtage tot een minimum te beperken. Het gebruik van kettingen zou resulteren in onnodige dwarskrachten op de lagering en aandrijving. Dit wordt vermeden door het gebruik van cardanische en haakse overbrengingen rechtstreeks op de walsen.

Tornado3 Horizon met een smalle laadbak van 1M45 en de wielen op de zijkant maakt het mogelijk wielen met een grote diameter te monteren. Dit model is als enkelasser of twee-asser verkrijgbaar, met een basisvolume van 14 tot 16 m3 zonder opzetschotten.

Ferti-Space 2 Horizon is voorzien van een brede monocoque laadbak (2M05). Het is een multifunctionele machine met een laag zwaartepunt. Dit model is in twee- en drie-asser verkrijgbaar, met basisvolumes van 12 t/m 25 m3 zonder opzetschotten.

Standaard: doseerschuif, achterklep en FertiControl 4000-bedieningskast

De twee Horizon-stalmeststrooiers zijn standaard uitgerust met een doseerschuif. De verstelbare openingshoogte van de schuif maakt het mogelijk de bevoorrading met materiaal op de strooitafel te reguleren. Eveneens standaard zijn de achterklep en FertiControl 4000-bedieningskast. Deze bedieningskast stuurt de volledige machine aan en optioneel de rijsnelheid-afhankelijke dosering en het dynamisch weegsysteem. Deze kan ook met Isobus uitgeleverd worden. Isobus maakt op zijn beurt verbinding mogelijk met gps en de taakkaart.

Naast de Horizon-stalmeststrooiers bouwt Joskin ook stalmeststrooiers met verticale walsen voor de verspreiding van staalmest en compost: Siroko, Tornado 3, Ferti-Cap et Ferti-Space 2.

Bekijk alle Joskin-stalmeststrooiers

Beheer
WP Admin