Foto: ANP RundveeNieuws

Overleg over extra inzet bij deblokkeren bedrijven

Ministerie en landbouwbedrijfsleven overleggen over de extra inzet van onder andere medewerkers van Qlip bij de afwikkeling van de bedrijfsblokkades in de melkveehouderij.

Belangenorganisaties (LTO, Netwerk Grondig, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, NAJK) hebben het ministerie aangeboden medewerkers beschikbaar te stellen voor het werk.

Meer dan 2.000 melkveebedrijven zijn geblokkeerd omdat de gegevens voor identificatie en registratie van runderen (I&R) niet kloppen. De misregistratie kwam aan het licht bij onderzoek naar mogelijke fraude bij het fosfaatreductieplan.

Het ministerie is bekend met het aanbod vanuit de sector en bekijkt ‘hoe en voor welke werkzaamheden de extra capaciteit het meest effectief ingezet kan worden. Hierover zal overleg met de sector plaatshebben’, aldus een woordvoerder van het ministerie.

LTO-vakgroepvoorzitter Wil Meulenbroeks en bestuursvoorzitter Roald van Noort van CRV meldden dinsdag dat ze veehouders en de overheidsdiensten ter wille willen zijn om geblokkeerde bedrijven snel vrij te krijgen.

Beheer
WP Admin