Foto: ANP RundveeNieuws

Tweede hoger beroep fosfaatplan ingediend

Het ministerie van Economische Zaken heeft opnieuw hoger beroep aangetekend tegen uitspraken van de Haagse rechter inzake het fosfaatreductieplan.

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken heeft opnieuw hoger beroep aangetekend tegen uitspraken van de Haagse rechter inzake het fosfaatreductieplan. Het gaat om het al aangekondigde hoger beroep tegen de uitspraken op 9 en 16 augustus 2017. Volgens het Gerechtshof Den Haag is de behandelingsdatum nog niet bekend. Het is volgens een woordvoerder wel zeker dat het niet tegelijk is met het eerste beroep dat dient op 18 september.

Dat eerste beroep betreft de eerste uitspraak van de Haagse rechter in een kort geding op 4 mei 2017, waarbij het fosfaatreductieplan voor 51 melkveehouders buiten werking is gesteld. Via de uitspraken in augustus zijn in totaal nog eens 400 melkveehouders vrijgesteld van het fosfaatplan.

Doel: derogatie behouden

Via het fosfaatreductieplan is als doel gesteld dat de fosfaatproductie door melkvee dit jaar in totaal 8,2 miljoen kilo moet dalen ten opzichte van de referentie op 1 oktober 2016. Dat moet ervoor zorgen dat in Nederland de derogatie in 2017 behouden blijft en onderhandelingen met Brussel over een nieuwe derogatie vanaf 2018 van start kunnen gaan.

Beheer
WP Admin