Foto: Anne van der Woude RundveeNieuws

Vergunning en contract van belang voor lichte toets

Melkveebedrijven die grondgebonden zijn gegroeid en voor 2 juli 2015 onomkeerbare financiële verplichtingen zijn aangegaan, kunnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een zogenoemde lichte toets laten doen.

De Haagse rechter heeft woensdag uitgesproken dat voor bedrijven die de lichte toets doorstaan de fosfaatreductieregeling niet geldt. Voor het wordt de regeling buitenwerking gesteld.

Voor een lichte toets moeten bedrijven alle benodigde vergunningen overleggen die van belang zijn voor de gedane investering, overeenkomsten met aannemers (offertes gelden niet), alle financieringsovereenkomsten, eventueel pachtovereenkomsten en aktes voor zakelijk gebruiksrecht.

Omgeschakeld naar biologisch

Voor biologische melkveehouders of melkveehouders die omschakelden moet ook het Skal-certificaat en het registratienummer worden opgestuurd en ook een zogenoemde omschakelingsverklaring.

Een woordvoerder van het ministerie zegt dat de melkveehouder daarnaast alle overige documenten kan meesturen die hij of zij van belang acht.

Beheer
WP Admin