Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

InnoCalf-project voor betere jongveeopfok

ForFarmers, Trouw Nutrition, VDK en Wageningen University & Research zijn de partners in onderzoeksproject innoCalf.

ForFarmers, Trouw Nutrition, VDK en Wageningen University & Research zijn de partners in onderzoeksproject innoCalf. Dit is een grootschalig onderzoek naar optimalisatie van de jongveeopfok in verschillende bedrijfssituaties.


Voeding

Het groeiende belang van jongvee als solide basis voor een gezonde toekomst van het melkveebedrijf wordt door meerdere partijen die actief zijn op gebied van jongveeopfok onderkend.

In het onderzoek wordt nauwlettend gekeken naar de beste combinaties van voeding, management en huisvesting in de eerste 18 weken van het kalf. Het onderzoek vindt plaats op Dairy Campus in Leeuwarden.

Advies op maat

Alien van der Hem, marketingmanager Jongvee bij ForFarmers geeft aan dat het doel is om inzicht te krijgen in de meest optimale aanpak voor jongveeopfok, afhankelijk van de bedrijfssituatie. De veehouders kunnen dan gebruik maken van de wetenschappelijke resultaten die vertaald zijn naar advies op maat in de praktijk.

Eerste resultaten dit jaar

Zo kunnen melkveehouders hun jongveeopfok optimaliseren en een nog betere basis leggen voor een efficiënte en duurzame veestapel met een hoge levensproductie. De partners verwachten dat de eerste resultaten van dit project in de loop van 2017 naar buiten komen.

Beheer
WP Admin