De algemeen kampioen zwartbont: Bons Holsteins Ella 158. Foto Mark Pasveer RundveeNieuws

Drie keer winst voor Bons Holsteins

Na de winst van het vaarzenkampioenschap op de NRM zette Nico Bons en zijn team de zegetocht voort.

De middenklasse was nog wel spannend. Bons Holsteins Dikkie 183 (Lauthority) had zware concurrentie van Hiltje 1579, de Shadow-dochter van familie Altenburg uit Koufurderrige (Fr.). Jurylid Jos Knoef zette tijdens de eerste ranking Hiltje nog op kop, maar na rijp beraad plaatste hij uiteindelijk toch nog de Lauthority van Bons op de 1A positie. Hiltje werd uiteindelijk wel reservekampioen in de klasse zwartbont midden.

De algemeen kampioen zwartbont: Bons Holsteins Ella 158. Foto Mark Pasveer

De algemeen kampioen zwartbont: Bons Holsteins Ella 158. Foto Mark Pasveer

Bons Holsteins Ella 158

Ook bij de klasse zwartbont oud wist Bons de titel te grijpen. Daar was Bons Holsteins Ella 158 (Mailing) zonder twijfel de beste koe. Met drie kampioenen kon Bons ook het algemeen kampioenschap eigenlijk niet meer ontgaan. De juryleden Jos Knoef en de Deen Niels Erik Haahr kozen gezamenlijk voor de oudste uit het drietal zwarte kampioenen.

Drie keer kampioen

In 2014 greep Bons voor het eerst het algemeen kampioenschap met Bons Holsteins Koba 191. Met dit algemeen kampioenschap pakte Bons dus zijn tweede algemene titel op rij. Daarnaast is hij de eerste die tijdens één editie van de NRM in alle drie klassen het kampioenschap op zijn naam weet te schrijven.

Beheer
WP Admin