Roelof Joosten. - Foto: Truus Stotteler RundveeNieuws

FrieslandCampina blijft zwijgen over Huishan

Zuivelconcern FrieslandCampina blijft zwijgen over de situatie rondom het dreigende faillissement van China Huishan Dairy Holdings en de gevolgen daarvan voor FrieslandCampina. Met Huishan heeft FrieslandCampina in China in een joint venture voor de productie van melkpoeder voor de Chinese markt.

Vandaag was RFC-topman Roelof Joosten aanwezig bij officiële start van het samenwerkingsverband tussen FrieslandCampina en biovergister Groot Zevert in Beltrum. Vragen over de situatie van Huishan werden daar echter niet beantwoord. Ook nu € 318 miljoen kasgeld van Huishan verdwenen lijkt te zijn, blijft FrieslandCampina zwijgen. Uit een overzicht van de kastegoeden blijkt niet de verwachtte € 379 miljoen, maar slecht € 61 miljoen in de kas van Huishan te zitten.

Onduidelijkheid over gevolgen

Desondanks blijft de zuivelaar consequent verwijzen naar een nieuwsbericht op de eigen website. “Daar is op dit moment niets aan toe te voegen”, aldus een woordvoerder van FrieslandCampina. Echter staat er op de FC-website alleen een bericht van eind maart over het op 24 maart opschorten van de handel in Huishan-aandelen aan de beurs van Hongkong. Dat opschorten gebeurde omdat de aandelenkoers van Huishan met 85% was gedaald. Een bericht over het verdwenen kasgeld bij Huishan is echter niet te vinden op de site. Voorlopig blijft het onduidelijk wat de – financiële – gevolgen zijn van de problemen in China voor FrieslandCampina en zijn leden.

Beheer
WP Admin