Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Kalversector omarmt subsidie kwaliteitsverbetering

De kalversector besteedt vele miljoenen euro’s subsidie voor kwaliteitsverbetering.

De kalversector zal naar verwachting de beschikbare € 6 miljoen besteden. Dit bedrag is beschikbaar als subsidie voor de kwaliteitsregeling van de kalversector. Dat meldt demissionair staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

Kosten certificering

Boeren kunnen van de regeling gebruik maken om een bijdrage te krijgen in de kosten van certificering die nodig is om aan de kwaliteitsregeling deel te nemen.

Tweede openstelling

Het ministerie heeft de subsidieregeling opengesteld in de maanden maart en april van dit jaar. Later dit jaar komt er voor de kalversector nog een tweede regeling (€ 4 miljoen), die gericht is op innovatie en modernisering van de kalfsvleessector. De subsidieregeling wordt uitgevoerd in het kader van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma (POP).

Provincies verantwoordelijk

Het merendeel van de POP-gelden worden via de provincies besteed (ongeveer € 110 miljoen per jaar in de periode van 2014 tot en met 2020). Het geld komt onder meer terecht bij bedrijven die innoveren, verduurzamen en hun concurrentiekracht versterken. De steun is ook bedoeld voor jonge boeren. POP-gelden worden ook besteed voor verbetering waterkwaliteit en natuur en landschap.

Beheer
WP Admin