Foto: China Huishan Dairy RundveeNieuws

FrieslandCampina rekent op reddingsboei voor Huishan

De top van FrieslandCampina rekent erop dat de Chinese overheid China Huishan Dairy, dat in zwaar financieel weer lijkt verkeren, niet ten onder zal laten gaan.

Onder meer omdat Huishan van groot belang is voor de werkgelegenheid in de arme noordelijke provincie Liaoning (dichtbij Noord-Korea) en tevens een belangrijke voedselproducent is.

Geruststellende berichten

Terwijl er nog volop onzekerheid heerst over het lot van China Huishan Dairy, probeert het bedrijf geruststellende berichten naar buiten te brengen. Op de website van het bedrijf wordt gemeld dat de voorjaarswerkzaamheden volop in gang zijn. Op foto’s is een rij trekkers te zien, die bezig zijn met de inzaai van snijmais voor de 200.000 melkkoeien. Er wordt ook nog steeds melk geleverd aan joint venture Friesland Huishan.

Cruciale deadline nadert

Intussen nadert wel een cruciale deadline. Huishan moet binnen vier weken na de start van de crisis opnieuw voldoen aan een aantal betalingsverplichtingen. Dat is het moment waarop helder wordt of er financiële rugdekking is gevonden, of dat een andere partij is ingestapt. Eerder deze week werd bekend dat Huishan Deloitte Advisory heeft ingeschakeld om de nog aanwezige bezittingen te inventariseren.

Beheer
WP Admin