Logo: Huishan RundveeNieuws

Chaos rond Huishan wordt nog groter

Het vertrek van vier niet-uitvoerende directeuren en rechtszaken over tegoeden hebben de situatie rond China Huishan Dairy er in de voorbije dagen niet overzichtelijker op gemaakt.

Dit blijkt uit berichten in de Chinese en Hong Kongse pers.

In een bekendmaking van afgelopen vrijdag belooft Huishan evenwel dat het binnen een week meer helderheid zal verschaffen. De bekendmaking verscheen tegelijk met het nieuws dat vier directeuren opstappen, ieder van hen met een ander verhaal. Er blijven nog drie uitvoerende directeuren over. De verdwenen financiële topvrouw Ge Kun is intussen officieel als vermist persoon opgegeven door de politie in Hong Kong.

Op grote schaal verkocht

Over Huishan-topman Yang Kai is helder geworden dat hij tijdens de aandelencrash van anderhalve week geleden ook zelf op grote schaal heeft verkocht. Hij deed al dan niet vrijwillig ook op grote schaal aandelen van de hand. Hij verkocht zo’n 83 miljoen stukken, goed voor omgerekend € 13 miljoen. De aandelenhandel ligt nog stil, maar niet de handel in obligaties. Obligatiehouders hebben die situatie de afgelopen dagen goed benut door ook massaal te lozen.

Beheer
WP Admin