Foto: Michel Zoeter RundveeNieuws

Royal A-ware zoekt 100 miljoen kilo melk erbij

Kaasmaker Royal A-ware zoekt 100 miljoen kilo melk erbij voor een nieuwe kaasspecialiteitenlijn.

De uitbreiding is nodig om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar premium speciaalkazen, meldt het familiebedrijf.

Royal A-ware stelt dat de vraag naar deze kazen zowel vanuit Nederland als van daarbuiten komt. Het bedrijf stelt de vraag van zijn klanten centraal en maakt dus alleen kaas waar klanten om vragen. COO Klaas de Jong maakt duidelijk dat hij eigenlijk zit met een luxeprobleem: “Dat we binnen twee jaar na de opstart van onze kaasmakerij nu de kaasspecialiteitenlijn al moeten uitbreiden, had ik destijds niet verwacht.”

Kaasspecialiteitenlijn eind 2018 in gebruik

Bij de bouw van de kaasmakerij is al rekening gehouden met de mogelijkheid om de capaciteit uit te breiden. Naar verwachting wordt de kaasspecialiteitenlijn eind 2018 in gebruik genomen. De komende anderhalf jaar hebben de kaasmakers nodig om de benodigde apparatuur te ontwikkelen en integreren in de kaasmakerij.

A-ware zoekt melkveehouders uit de vijf noordelijke provincies, die gangbare of biologische melk leveren. Deze veehouders wonen bij voorkeur in de buurt van de kaasmakerij in Heerenveen of yoghurtfabriek in Coevorden. Melkveehouders rond Meppel, Almelo en de Noordoostpolder zijn ook welkom.

Beheer
WP Admin