Koe met sensor - Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Overname Infobroker door SmartDairyFarming

SmartDairyFarming (SDF) heeft de door Rovecom ontwikkelde Infobroker aangekocht. Het gaat volgens de onderneming om een belangrijke stap in het ontsluiten en delen van (sensor)data.

SDF werkt aan een elektronische snelweg voor de agrarische sector en verwacht deze voor de melkveehouderij eind 2017 operationeel te hebben. De aankoop van Infobroker vormt de basis voor het door te ontwikkelen digitale platform. Dit platform brengt data bij elkaar, waarna applicaties zorgen dat deze zodanig worden gecombineerd of verwerkt, dat het nieuw toepasbare informatie oplevert voor de veehouder. Daarbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan informatie met betrekking tot diergezondheid, vruchtbaarheid of voeding.

Samenwerkingsovereenkomst in SDF

In maart 2016 tekenden de drie coöperaties FrieslandCampina, CRV en Agrifirm een samenwerkingsovereenkomst in SDF. Daarmee willen de partijen komen tot versnelling van het proces van zinvol gebruik van data. Het systeem wordt beheerd door een aparte stichting, waarvan de drie coöperaties de oprichters zijn. De stichting zal ook het eigendom van de data borgen.

Beheer
WP Admin