Foto: Jan Sibon RundveeNieuws

Hiaten in bedrijfsgegevens fosfaatreductieplan

Meerdere veehouders melden dat bij de koppeling van gegevens over veebestanden en referenties voor het fosfaatreductieplan 2017 fouten ontstaan.

RVO.nl sluist daarvoor gegevens naar tussenpersoon ZuivelNL, die ze beschikbaar maakt via de intranetten van de aangesloten zuivelaars. Zo zien veehouders in hun overzicht bij ZuivelNL niet hun eigen gegevens maar die van een collega. Volgens ZuivelNL is dit mogelijk wanneer een bedrijf aangekocht is en een UBN-nummer niet is afgemeld. Een tweede oorzaak kan het wisselen van melkverwerker zijn.

Een medewerker van ZuivelNL geeft aan dat hierover meerdere meldingen zijn binnengekomen en dat de organisatie bezig is met een herstelactie. Toch zijn er ook veehouders voor wie deze redenen niet gelden en die toch verkeerde gegevens zien. De oorzaak daarvoor is nog niet bekend.

Fouten bij laden I&R-gegevens

Een tweede ‘storing’ in de gegevens treedt bij het laden van de I&R-gegevens op. Ook hier melden veehouders dat zij andere dieraantallen in MijnRVO zien dan in het overzicht van ZuivelNL.Veehouders krijgen de melding niet-grondgebonden te zijn terwijl ze dit wel zijn en bij RVO.nl ook zo geregistreerd staan. ZuivelNL meldt hierover nog geen klachten over te hebben ontvangen en daarom hier ook nog geen reden tot actie voor ziet.

Beheer
WP Admin