Foto: Fotostudio Wick Natzijl RundveeNieuws

Agroscoop 2016: grote stijging in melk- en levensproductie

Het productieniveau van melkkoeien van klanten van ForFarmers is in het eerste volledig quotumvrije jaar fors gestegen.

Dat meldt de voerfabrikant op basis van de jaarcijfers van zijn monitoringsprogramma Agroscoop.

Ook de meetmelkproductie en levensproductie bij afvoer zijn in 2016 sterk toegenomen. Bij ForFarmers-klanten is het rollend jaargemiddelde het afgelopen jaar gemiddeld toegenomen met 356 kilo per lactatie. Het eiwitgehalte is met gemiddeld 3,58% op peil gebleven, terwijl het vetgehalte met 0,02% is gestegen naar gemiddeld 4,43%. Hierdoor is de meetmelkproductie met bijna 400 kilo per koe per jaar gestegen.

Veehouder werkt doelgericht

ForFarmers geeft aan dat meer veehouders samen met hun ForFarmers-adviseur doelgericht werken met een plan van aanpak. Het bedrijf signaleert echter ook een stijging in de inzet van productiestimulerende voeders en pensbestendige vetten in het rantsoen.

Extra melkopbrengst € 550 per koe

Ook de levensproductie van afgevoerde koeien is afgelopen jaar met 472 kilo sterk gestegen. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde, op basis van cijfers van CRV, ligt de levensproductie van afgevoerde koeien bij klanten van ForFarmers gemiddeld bijna 1.580 kilo hoger. Bij een langjarig gemiddelde melkprijs van € 0,35 betekent dit een extra melkopbrengst van € 550 per koe.

Beheer
WP Admin