Foto: Martijn ter Horst RundveeNieuws

Extra capaciteit bij RVO voor fosfaatreductieplan

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zet extra capaciteit in voor de uitvoering van het fosfaatreductieplan van de melkveehouderijsector.

De zuivelsector betaalt mee aan de opschaling van capaciteit die nodig is voor uitvoering van het plan. Dat bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer.

CDA, ChristenUnie en VVD maken zich ernstig zorgen over de uitvoering van de fosfaatreductieregeling door RVO.nl.

Melkveehouders bij wie wijzigingen zijn doorgevoerd sinds de referentiedatum 2 juli 2015 hebben nog niet allemaal een fosfaatreferentie ontvangen. Hoewel dit voor invoering van de fosfaatrechten pas voor 2018 nodig is, is deze referentie ook nodig voor de uitvoering van het sectorplan, dat op 1 maart start.

‘Vraag of RVO het aan kan is terechte vraag’

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) zegt dat de vraag van de Kamerleden of RVO het aan kan een terechte vraag is. “Daar kijken we samen met de sector naar. De capaciteit zodanig is opgeschaald dat de ondernemers de benodigde gegevens voor ingang van de regeling zullen hebben.” Ook de uitbetaling van de toeslagrechten zal volgens hem geen vertraging oplopen door de extra taken bij RVO.nl.

RVO is uitvoerder van de stoppersregeling van het fosfaatreductieplan en levert de zuivelsector gegevens over aantallen GVE’s en bedrijfsoverdracht voor de regeling. Ook kijkt de organisatie naar knelgevallen.

Beheer
WP Admin