Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Alleen subsidie voor kalverhouder bij juiste KvK-registratie

De IKB Kalverhouderij wordt dit jaar vervangen door Vitaal Kalf. Kalverhouders kunnen zich tussen 1 maart en 30 april bij RVO.nl inschrijven voor een subsidie die de deelnamekosten dekt.

Het ministerie van Economische Zaken wil € 3.000 per kalverbedrijf beschikbaar stellen. Uitbetaling vindt plaats op basis van de registratie bij de Kamer van Koophandel. Voor kalverhouders is het volgens de Stichting Brancheorganisatie Vleeskalverhouderij (SBK) dus zaak dat kalverhouders als eerste zorgen dat hun registratie klopt.

De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalveren (SKV) stuurt als controle-orgaan voor eind februari alle kalverhouders een informatiepakket met een stappenplan dat gevolgd moet worden, om tot een goede registratie en dus subsidie te komen. Het pakket bevat onder andere een SKV-overeenkomst , een antibiotica-overzicht en het aantal afgeleverde kalveren van afgelopen jaar.

Aanmelden voor subsidie

Na het ondertekenen en terugsturen van de overeenkomst, kunnen kalverhouders zich bij RVO.nl aanmelden voor de subsidie. Vervolgens controleert SKV het bedrijf op de voorwaarden van Vitaal Kalf en ontvangt de veehouder een certificaat en de rekening van maximaal € 3.000, die bij een juiste aanvraag door RVO.nl wordt vergoed.

Kalverhouders die zich pas na 30 april aanmelden voor Vitaal Kalf ontvangen wel de rekening, maar komen pas in 2018 in aanmerking voor subsidie.

Beheer
WP Admin