Foto: Fotopersburo Dijkstra RundveeNieuws

A-ware sluit melkcontract met Emlichheim

De Duitse leverancierscoöperatie Emlichheim (Kooperative Milchverwertung Emlichheim/Koop MV) heeft een langjarige leveringsovereenkomst gesloten met Royal A-ware.

Vanaf 2019 gaat de eerste melk naar Heerenveen. Dit hebben beide partijen met elkaar afgesproken. A-ware heeft behoefte aan extra melk voor de nieuwe specialiteitenlijn in Heerenveen en blijft voortdurend op zoek naar nieuwe leveranciers in Noord-Nederland. Dit om te kunnen voldoen aan de vraag naar met name kazen.

‘A-ware voelt als een coöperatie’

Met Emlichheim liepen al langere tijd gesprekken. De eerste signalen waren er al een jaar geleden. Emlichheim-directeur Albert Weersmann is blij met de overeenkomst: “Met A-ware kunnen we vooruit. Zij werken vraaggedreven, niet aanbodgedreven zoals veel andere bedrijven. Bovendien begrijpen we elkaar. A-ware voelt als een coöperatie.”

Alle melk van Emlichheim naar A-ware

Volgens de afspraken gaat alle melk van Emlichheim naar A-ware. In het eerste jaar gaat het om alleen het volume van de huidige ongeveer 100 leden, vanaf 2020 kan de Duitse coöperatie extra boeren erbij werven.

Het werkgebied van Emlichheim bevindt zich net over de grens bij Coevorden (waar A-ware een yoghurtfabriek heeft) in het graafschap Bentheim. Emlichheim levert tot nu toe aan het Duitse DMK en verwacht in 2019 een melkplas te hebben van 100 miljoen kilo.

Beheer
WP Admin