Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Aanvoer groenvoederdrogerijen stokt door regen

De aanvoer van gras en luzerne bij groenvoederdrogerijen ligt tot en met september ruim 10.000 ton boven het niveau van vorig jaar. Dat blijkt uit een overzicht van de Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen (VNG).

Daarmee is de voorsprong die in het eerste halfjaar werd opgebouwd in rap tempo geslonken. Tot en met augustus lag de aanvoer nog ruim 15.000 ton boven het niveau van 2016. Natte weersomstandigheden drukten vervolgens de productie.

Natte weersomstandigheden

Eerder was de verwachting dat de drogerijen dit seizoen de productie van 2016 ruim zouden overstijgen. Maar natte weersomstandigheden in september en oktober gooiden volgens VNG-voorzitter Eiko Jan Duursema roet in het eten. “Tot en met augustus liep het uitstekend”, aldus de voorzitter. Hoewel er ruim voldoende gras en luzerne beschikbaar was en is, krijgen ze het vanwege de natte weersomstandigheden simpelweg niet bij de drogerijen. Daardoor stonden de drogerijen een aantal dagen noodgedwongen stil. Duursema gaat er nog wel vanuit dat het niveau van vorig jaar, ruim 116.000 ton, wordt gehaald. Daarvoor zijn echter nog wel een paar mooie weken nodig.

Beheer
WP Admin