Foto: Peter Roek RundveeNieuws

Melk met welzijnslabel in Aldi en Lidl Duitsland

De Duitse supermarktketens Aldi Nord en Aldi Süd stappen halverwege dit jaar voor een aantal consumptiemelkproducten op de Duitse thuismarkt in het dierenwelzijnslabel ‘Für mehr Tierschutz’ van de Deutsche Tierschutzbund.

De twee zusterconcerns volgen het voorbeeld van concurrent Lidl. Die voerde begin deze maand dit label al in, zij het alleen voor melk van zijn regionale huismerk in Beieren (‘Ein gutes Stück Bayern’).

De Aldi-concerns nemen het initiatief voor de hele Duitse consumentenmarkt en doen dat volgens een mededeling in samenwerking met hun zuivelleverancier Molkerei Gropper, een verwerker met twee fabrieken in het zuiden van de Bondsrepubliek.

Bovenwettelijke voorschriften

Het label staat volgens de initiatiefnemers voor transparante en goed gecontroleerde eisen voor de melkveehouderij. De eisen liggen hoger dan de wettelijke voorschriften. Het label kent twee niveaus: een basis- en een premiumniveau. Op basisniveau moeten de koeien worden gehouden in loopstallen en moet er per koe een voerplaats en een ligbox beschikbaar zijn bij een totale ruimte per dier van minimaal 6 vierkante meter. Pas op premiumniveau is verder ook sprake van verplichte weidegang. Hoeveel melk met het premiumlabel kan worden geleverd is nog onduidelijk.

Lidl voerde per 1 januari in Beieren voor ‘Ein gutes Stück Bayern’ over de hele linie het premiumlabel in


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin