Foto: Arla RundveeNieuws

Arla zegt Beierse leveranciers de wacht aan

Arla zegt de contracten met 400 leveranciers in Beieren op.

Het zuivelconcern heeft met hen geen akkoord kunnen bereiken bij onderhandelingen over de melkprijs. Daarbij ging het minder om de hoogte van de melkprijs als wel over het systeem dat het concern bij de vaststelling van de prijs wil gaan hanteren. Dit zegt voorzitter Hubert Rupp van de leverancierscoöperatie Allgäuer Bergmilch in de plaatselijke pers, de Allgäuer Kreisbote.

Grootschalig versus kleinschalig

Arla mikt op eenzelfde aanpak als voor de leveranciers van de fabrieken in Pronsfeld en Upahl wordt gevolgd. Maar de boeren van Allgäuer Bergmilch menen dat ze daarmee slechter af zijn. “Wat Arla wil is misschien een goed systeem voor grotere bedrijven maar niet voor de kleinschalige bedrijven in onze regio”, aldus Rupp, die zich echter niet druk zegt te maken over de opzegging.

Overstappen naar andere zuivelaar

De opzegtermijn is 24 maanden en bovendien is Arla niet zonder concurrentie in de streek, zodat er een mogelijkheid bestaat om over te stappen naar een andere zuivelaar. Volgens Arla’s woordvoerder Wolfgang Rommel is sprake van een formeel-juridische gang van zaken om de opzegtermijn optimaal te kunnen benutten, als het conflict onoplosbaar blijkt.

Beheer
WP Admin