Rundveehouderij

Nieuws 2388 x bekeken

Zuivelconcern DMK schrapt 250 kantoorbanen

Zuivelconcern DMK schrapt 250 arbeidsplaatsen in de administratiekantoren in Bremen, Everswinkel en Zeven. De maatregel moet eind volgend jaar zijn voltooid.

Het kantoor in Everswinkel wordt bovendien gesloten. De 120 medewerkers van dit kantoor wordt werk aangeboden in andere vestigingen van het Duitse zuivelbedrijf. Volgens DMK is de maatregel noodzakelijk om de doelmatigheid en het prestatievermogen van het zuivelconcern te verbeteren. Dit tegen de achtergrond van de wereldwijde crisis op de zuivelmarkt en de daarmee verbonden geringere resultaatontwikkeling van het bedrijf. Bij voorbaat draaide al een kostenbesparingsprogramma, aldus DMK in een toelichting op de maatregel.

Of registreer je om te kunnen reageren.