Rundveehouderij

Nieuws 2847 x bekeken 3 reacties

Studie: biologische koe niet gezonder dan gangbare

Ondanks de hogere welzijnseisen zijn koeien in de biologische melkveehouderij niet gezonder dan koeien op gangbare bedrijven. Dat wijst internationaal onderzoek van de universiteit van het Duitse Kassel uit.

De bio-koeien lijden aan dezelfde productiegerelateerde aandoeningen, zoals mastitis en mankheid, als hun soortgenoten op gangbare bedrijven, zo blijkt uit gegevens die zijn verzameld op 200 bio-bedrijven in Duitsland, Frankrijk, Zweden en Spanje.

De bio-koeien lijden aan dezelfde productiegerelateerde aandoeningen, zoals mastitis en mankheid, als hun soortgenoten op gangbare bedrijven

Bedrijfsvoering de oorzaak

Volgens de onderzoekers is primair de bedrijfsvoering de oorzaak. Het ontbreekt de ondernemers echter aan economische stimulans om het gezondheidsniveau op een hoger plan te brengen. De onderzoekers zeggen software te hebben ontwikkeld waarmee de kosten en baten van gezondheidsmaatregelen beter tegen elkaar kunnen worden afgewogen.

Laatste reacties

 • deB.


  wat een betutteling, dat weten we tot al in lengte van dagen.
  onderzoekers zijn weer dik betaald, op naar de volgende onzin

 • 344412

  Ja, wisten we al, meestal nog hoger celgetal en minder conditie ook.

 • A1967

  #344412, dat wist ik niet,waar kan ik die cijfers vinden?

Of registreer je om te kunnen reageren.