Rundveehouderij

Nieuws 3530 x bekeken 4 reacties

Rabobank verwacht lichte stijging rundvleesprijs

De prijzen van rundvlees zullen in de EU het komende kwartaal gelijk blijven of licht stijgen. Dat verwacht Rabobank in haar driemaandelijkse vooruitblik.

In de komende 3 maanden verwacht de Rabobank geen extra uitstoot van melkvee, bovenop de reguliere hogere uitstoot in de herfst. Als het herstel van de melkprijs doorzet, zal het aanbod slachtkoeien afnemen waardoor de vleesprijs weer langzaam zal aantrekken richting het jaareinde.

Meer aanbod door lage melkprijs

De lage melkprijzen leidden in de eerste helft van 2016 tot en grotere uitstoot van melkvee. Er zijn 8% meer koeien en 5,7% meer jongvee geslacht dan in de eerste helft van 2015. Daardoor steeg de productie van rundvlees met 118.000 ton of 3,3%. Doordat de vraag in de EU nauwelijks groeide, moest de prijs zakken om het vlees de markt in te duwen. Van de extra productie bleef meer dan de helft in de EU. De export nam met 52.500 ton toe met als grootste groeiers Turkije (+13.000 ton, +72%) en Israël. Israël nam 18.000 ton rundvlees meer af. Dat is ruim een vervijfvoudiging van de export naar dat land.

Laatste reacties

 • info479

  Wat wil de RABO geven.? levering december 2016

 • deB.

  Hier ook, ze kunnen ze allemaal kopen, geen zin meer om leven in dienst te stellen van koeien melken...dat voor niets altijd bezig zijn, wij zijn er ook helemaal klaar mee! Dat bemoeien van stropdassen op het boerenerf
  Hou van m'n koeien, maar de regelgeving, en de belachelijke prijzen hebben het kapot gemaakt!
  Dat wij koeien moeten inleveren terwijl we netjes plaatsingsruimte hebben, is de druppel over de emmer

 • wwwwwwwwwww

  ga met info479 mee, wat wil die vooruitblikker van de rabo geven ,levering vanaf heden

 • janenminie1

  Als de Rabo zegt dat de prijzen stijgen is het voor 99 procent zeker dat de prijzen dalen. Dit is de ervaring die laatste jaren voor de melkprijzen ook uitgekomen zijn.On begrijpelijk dat zulke mensen met zulke top inkomens zulke domme uitspraken kunnen doen. Om aan de 2 juli hoeveelheid te komen moet er echt noch heel wat geslacht worden

Of registreer je om te kunnen reageren.