Foto: Herbert Wiggerman RundveeNieuws

Melkprijs omhoog bij Vreugdenhil en Hochwald

Vreugdenhil Dairy Foods en Hochwald Foods verhogen de melkprijs.

Na een bescheiden verhoging in juli, zet verwerker Vreugdenhil Dairy Foods een grotere stap in augustus. De melkprijs over die maand gaat met €1,23 naar boven tot €25,25 per 100 kilo. Hochwald Foods verhoogt met 79 cent naar €24,98.

Melkvet

De verhoging bij Vreugdenhil is een afspiegeling van de aantrekkende melkpoedermarkt, maar de component die het sterkst in prijs omhoog gaat is melkvet. De vetprijs plust met 20 cent naar €2,70 per kilo. Bij het eiwit komt er een dubbeltje bij (tot €4,50). Hochwald, dat vooral actief is in de condensmarkt, doet er zowel voor vet als eiwit een dubbeltje bij. De vetprijs voor augustus gaat naar €2,50, de eiwitprijs naar €4,80 per kilo.

Genoemde melkprijzen gelden bij een jaarleverantie van 700.000 kilo, na aftrek van 5 cent bijdrage voor Zuivel NL en zijn exclusief btw.

Dieptepunt in juni

De rekenkundig gemiddelde melkprijs in Nederland bedroeg over augustus ruim €25,80. Dat is 55 cent per 100 kilo meer dan de gemiddelde melkprijs over juli. Het dieptepunt qua prijs lag in juni. Toen bedroeg de gemiddelde melkprijs krap €24 per 100 kilo melk.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin