Rundveehouderij

Nieuws 1775 x bekeken

Mais op veel plaatsen oogstrijp

In het Zuiden en Oosten is de maisoogst al in volle gang. Het mooie weer van de afgelopen weken heeft de afrijping van de mais versneld.

Uit de maismonitor van Agrifirm blijkt dat het drogestofgehalte in de gehele plant op het proefveld in Marwijksoord (Drenthe) afgelopen week met 3,3% steeg naar 29,2%. Het drogestofgehalte in de kolf steeg op dat veld met 4,6% naar 52,9%. In Marwijksoord staat de mais massaal op het veld. De planten zijn relatief groen en het kolfaandeel ten opzichte van de plant is iets lager.

Op het perceel in Vredepeel (Limburg) steeg het totale drogestofgehalte met 6% naar 47,1%. Het gewas staat daar minder massaal, echter het aandeel kolf in de totale plant is hoger. Die verhouding verklaart ook het hogere d.s.gehalte van de totale plant. Agrifirm liet afgelopen week alle mais op dit perceel hakselen.

Of registreer je om te kunnen reageren.