Bel Leerdammer-weidepremie van 65 cent naar ¬ 2 RundveeNieuws

Bel Leerdammer-weidepremie van 65 cent naar €2

Royal Bel Leerdammer wil kaas maken van enkel weidemelk. Om de aanvoer van daarvoor geschikte melk te stimuleren, verhoogt de kaasmaker de premie voor volledige weidegang van €0,65 naar €2,00 per 100 kilo melk.

Een groot aantal aan Bel Leerdammer leverende melkveehouders past al volledige weidegang toe, maar de kaasmaker wil nog meer weidemelk. De weidepremie wordt maandelijks uitbetaald. De melk van niet-weidende melkveehouders zal apart worden opgehaald en worden verwerkt in andere producten.

De melk van niet-weidende melkveehouders zal apart worden opgehaald en worden verwerkt in andere producten.

Weidegang versterkt in beleving natuurlijke karakter van zuivel

Theodoor Bos, Manager Melkvoorziening, licht toe waarom meer weidemelk wordt gevraagd: “Veel retailers en consumenten hechten waarde aan het natuurlijke karakter van hun zuivelproducten. Een van de aspecten die zij verbinden aan ‘natuurlijk’, is het weiden van melkkoeien. Voor de Nederlandse markt speelt dit al langere tijd, maar ook in – voor ons belangrijke – exportlanden zien we deze consumentenbehoefte toenemen. Met het initiatief om Leerdammer alleen van weidemelk te gaan maken, versterken we daar de positie van het merk Leerdammer.”

Eerder al verdubbeling weidepremie Cono

Eerder al kondigde Cono een verdubbeling van de weidepremie naar €2,00 per 100 kilo aan.

Beheer
WP Admin