Rundveehouderij

Nieuws 2073 x bekeken 1 reactie

Regeringspartijen niet enthousiast over LTO-plan melkvee

VVD en PvdA zijn nog niet enthousiast over het voorstel van LTO Rundveehouderij om het crisisbudget van de Europese Commisie in te zetten om de rundveestapel in te krimpen, om hiermee de fosfaatproductie te verlagen.

Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) vraagt zich af of met het plan het gewenste resultaat behaald kan worden. Ze is bezorgd dat het ongelijk speelveld wordt vergroot als andere landen de crisisgelden wel inzetten voor crisismaatregelen.

PvdA wil transitie naar duurzame veehouderij

Coalitiegenote Sjoera Dikkers (PvdA) is eveneens geen voorstander van het idee van LTO. De PvdA wil het geld inzetten voor de transitie van de veehouderij naar duurzame landbouw.

Vanuit de Europese Commissie komt een extra budget van €23 miljoen beschikbaar om de landbouwsectoren die in crisis verkeren te ondersteunen. Lidstaten mogen zelf bepalen hoe dit budget wordt ingezet.

LTO: derogatie veiligstellen

LTO stelt voor om de €23 miljoen vanuit de EU aan te vullen met €23 miljoen vanuit de Nederlandse overheid en €23 miljoen vanuit het bedrijfsleven. Met deze €69 miljoen wil de belangenbehartiger de derogatie veiligstellen, door in te zetten op vermindering van het aantal koeien en het uitkeren van een bonus aan stoppers.

EZ: geen aanvulling van EU-geld

Het ministerie van Economische Zaken heeft al gezegd dat de EU-envelop niet zal worden aangevuld met nationaal geld.

Eén reactie

  • deB.


    Wordt tijd voor een veel hardere opstelling vanuit de sector!!
    We laten ons alles alles gebeuren.
    Wat een lamlendige organisatie LTO

Of registreer je om te kunnen reageren.