Rundveehouderij

Nieuws 4770 x bekeken 1 reactie

Raad van State heeft advies fosfaatrechten gegeven

Het advies van de Raad van State over de fosfaatrechten in de melkveehouderij ligt al een maand bij het ministerie van Economische Zaken.

De Raad van State heeft op 13 juli een advies vastgesteld over het wetsvoorstel voor invoering van de fosfaatrechten in de melkveehouderij. Dat meldt de Raad van State. Het ministerie kan het wetsvoorstel naar aanleiding van het advies nog aanpassen, waarna het openbaar zal worden gemaakt. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft aangekondigd het wetsvoorstel aan het eind van het reces naar de Tweede Kamer te sturen. Het advies van de Raad van State wordt dan ook openbaar.

Doel is fosfaatrechten per 1 januari 2017 in te voeren

Doelstelling is dat de fosfaatrechten per 1 januari 2017 van kracht worden. De Tweede en Eerste Kamer moeten de wet voor die tijd nog behandelen en goedkeuren.De Raad van State heeft het advies gegeven via een spoedprocedure. Normaal duurt het opstellen van een advies twee tot drie maanden. In dit geval is het advies binnen een maand gegeven.

Eén reactie

  • ...............

    Spoedprocedure, en dan blijft het weer aan paar maand bij Van Dammetje liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.