Rundveehouderij

Nieuws 5367 x bekeken

'Nabetaling voor Zijerveld hooguit €20 miljoen'

FrieslandCampina zou hooguit €20 miljoen nabetalen voor de aankoop van kaashandel Zijerveld, maar reserveerde hiervoor uiteindelijk slechts €3 miljoen. Dat meldt het zuivelconcern.

FrieslandCampina noemt een nabetaling van ruim €30 miljoen, zoals genoemd in Boerderij, veel te hoog. Het concern wil echter niet zeggen of er ook daadwerkelijk slechts €3 miljoen is nabetaald. Het zou ook meer kunnen zijn.
Mijwo Holding, voormalige eigenaar van Zijerveld, hield volgens het laatst jaarverslag rekening met meer. Het bedrijf meldt: 'Onze conclusie is dat de bijdrage van Zijerveld Food aan de winstgevendheid dermate groot is, dat op contractuele en andere gronden tenminste een nabetaling gerechtvaardigd is die de basiskoopsom ruimschoots overtreft.'

Bedrag nabetaling blijft onduidelijk

FrieslandCampina vermeldt in de jaarverslagen 2014 en 2015 ook dat de winstbijdrage van Zijerveld goed is - al was er wel een inzinking door de Russische boycot - en dat de onderneming marktaandeel wint. De geraamde waarde van de nabetaling wordt echter jaarlijks verlaagd: van €20 miljoen, via €7 miljoen naar €3 miljoen. Wat dit jaar uiteindelijk is of wordt betaald, blijft onduidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.