Rundveehouderij

Nieuws 2159 x bekeken 1 reactie

Melkkwaliteit China wordt steeds beter

De melkkwaliteit in China is de laatste jaren drastisch verbeterd. In 99,5% van 151.000 melkmonsters is vorig jaar niets verdachts aangetroffen. De laatste 7 jaren zijn sowieso geen illegale toevoegingen meer gevonden.

Dit meldt de Dairy Association of China (DAC) in een vorige week uitgebracht rapport. Het is het eerste rapport dat de DAC uitbrengt over de melkkwaliteit en wordt gezien als een teken dat China verdere vooruitgang boekt bij de kwaliteitsborging.

Melamineschandaal

Wang Jiaqi, een hoge ambtenaar van het ministerie van Landbouw en ook onderzoeker aan de Chinese Academie voor landbouwwetenschappen zei bij de presentatie van het rapport dat melk van eigen bodem momenteel zelfs een van de veiligste voedingsmiddelen in China is.

Toch laten veel consumenten zich nog altijd niet overtuigen. Het melamineschandaal van 2008 heeft diepe sporen getrokken, buitenlandse babyvoeding blijft populair.

Eén reactie

  • koestal

    Dan is het flink verbeterd,het was eerst een rommeltje !

Of registreer je om te kunnen reageren.