Rundveehouderij

Nieuws 4537 x bekeken 3 reacties

Müller grootste stijger in top-20 grootste zuivelbedrijven

FrieslandCampina staat onveranderd op plek 6.

De Duitse zuivelonderneming Müller is snelste stijger in de top-20 grootste zuivelbedrijven qua omzet die de Rabobank jaarlijks opstelt. Met de overname van de melkdivisie van het Britse Dairy Crest wist de onderneming op te klimmen van plek 20 naar plek 15.

Top 3

De top-3 is ongewijzigd ten opzichte van een jaar eerder met fier bovenaan Nestlé goed voor een zuivelomzet van €22,5 miljard. De Zwitserse onderneming wordt gevolgd door de Franse zuivelondernemingen Lactalis en Danone met een omzet van respectievelijk €16,5 en €15,1 miljard. Recente overnames zoals de overname van WhiteWave Foods door Danone en de aankoop van 51% aandelen in het Pakistaanse Enro door FrieslandCamina zijn nog niet in de cijfers meegenomen.

Laatste reacties

 • porky84

  s

 • farmerbn

  Lactalis heeft per liter melk een omzet van 1 euro. Zuivelbedrijven zeuren wel maar hun omzet daalt niet. Wel hebben ze een lagere inkoopprijs van hun melk. Maken nu dus veel winst. Die extra winst kunnen ze gerust delen met hun boeren. Mijn kleine franse cooperatie betaalt bij hogere gehaltes nog steeds 32 cent per liter.

 • deB.


  Dit willen ze dus, zo veel mogelijk melken die boeren, al is het voor niets!

  Nergens zie je dat zo'n lange tijd, produkt leveren onder de kostprijs, en dan nog meer produceren... wat dom!!

Of registreer je om te kunnen reageren.