Rundveehouderij

Nieuws 3756 x bekeken 4 reacties

Bel en DOC Kaas houden melkprijzen stabiel

De Kaasmakers Bel Leerdammer en DOC Kaas/DMK houden de melkprijs over de maanden juni en juli gelijk.

Dit hebben ze bekendgemaakt aan de leveranciers/leden. Bel Leerdammer betaalt de leveranciers €25,25 per 100 kilo uit. DOC Kaas betaalt de leden €20,36 per 100 kilo uit. Dit zijn de prijzen exclusief btw, bij 700.000 kilo per jaar en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL.

De genoemde prijzen zijn ook exclusief toeslagen voor duurzaamheid en/of weidegang. Bij Bel Leerdammer is de prijs wel inclusief een kwaliteitstoeslag van €0,50 per 100 kilo. Zonder deze toeslag betaalt Bel €24,75 per 100 kilo.

Minder melkaanvoer, zuivelmarkt trekt aan

De stabilisering van de prijzen is mogelijk dankzij de teruglopende melkaanvoer en de aangetrokken zuivelmarkt. De noteringen voor zowel kazen als boter, room en wei zijn behoorlijk gestegen in de voorbije weken. Bel Leerdammer houdt de melkprijs voor de derde maand op rij stabiel, DMK en dochterbedrijf DOC Kaas doen het de tweede keer en lossen zo een verwachting in, zoals enkele weken terug uitgesproken tegenover de leden. Aanvankelijk bestond de vrees dat DMK de melkprijs misschien nog verder zou moeten laten dalen, zodat de totale melkprijs onder de 20,8 cent per kilo zou komen.

De in Duitsland toonaangevende 'Kieler Rohstoffwert' (een berekening van de basis grondstofwaarde voor melk) steeg in juni met €1,80 naar €22,10 per 100 kilo. DMK bleef daar onder, coöperatie Ammerland haalde deze prijs precies. De kleinere coöperatie Uelzena betaalt over juni nog wel €24,50 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • deB.


  15 cent per liter toe leggen.... 's morgens vroeg je bed voor uit 7 dagen per week.
  Wat een beroep heb je dan

 • koeien15

  D.o.c bestaat over 5 jaar niet meer,als de spot markt €0.28 noteerd en doc betaald €0.20.8,🔝

 • p.g.pronk

  FUSIE VOORDELEN : breder producten assortiment , logistieke voordelen , synergie voordelen , daardoor minder last van prijsschommelingen
  HET RESULTAAT : we mogen volgens de heren en dames blij zijn dat we niet onder de twintig cent uitkomen
  in anderhalf jaar tijd van 38 naar 20 cent , is bijna 50 procent
  ik stel voor dat de heren cooperatiebestuurders ook 50 procent salaris inleveren en dat ze dat pas weer terug krijgen als ze er in geslaagd zijn een CONCURERENDE melkprijs neer te zetten
  misschien toch maar eens de barricaden opgaan en dat stelletje wanbestuurders wakker schudden

 • deB.

  Een ieder en de verwerkende sector, aanleverende bedrijven en journalistiek, eet even hard onze ruif leeg. Maar dat gaat snel veranderen.

  Daarbij werken ze net over de 200 dagen!!! en de boeren zijn 360 dagen per jaar aan het ploeteren en geld aan het bij leggen. WAANZINNIG

Of registreer je om te kunnen reageren.