Rundveehouderij

Nieuws 5820 x bekeken

Vealselect neemt slachterij Tubbergen over

Grootslager Vealselect wil in september de verbouwde slachterij Tubbergen openen en daar voor zichzelf beginnen met de slacht van vleeskalveren. Dit bevestigt directeur Iwan Seinen.

Het pand in Tubbergen (Ov.) was in eigendom van Harrie Wildeboer in Hollandscheveld, maar die heeft het naar eigen zeggen in maart verkocht. Aan wie, wilde hij niet zeggen. Het pand stond al langere tijd te koop en was niet meer in gebruik. De vergunningen zijn echter nog wel in stand.

A-Vlees in Amsterdam

Seinen is de voormalige bedrijfsleider van A-Vlees in Amsterdam. Dit bedrijf is korte tijd in handen geweest van handelaar Arie-Jan van Dam en collega Gert van Beek. in juli 2012 werd het gesloten. Seinen ging daarna voor zichzelf verder en laat nu kalveren slachten bij runderslachter Wouters in De Hoef. Daarnaast is er een eigen pand in Amsterdam. Seinen wil echter meer mogelijkheden voor zichzelf - eigen slachttijden, inrichting en logistiek - en ging daarom op zoek naar een eigen slachterij.

Inrichting van de slachterij in Tubbergen (Ov.).</p>
<p><em>Foto: Bruins Slot & Kroezen Makelaardij</em>
Inrichting van de slachterij in Tubbergen (Ov.).

Foto: Bruins Slot & Kroezen Makelaardij

500 dieren per week

In eerste instantie mikt Vealselect op een slacht van hooguit zo'n 500 dieren per week, voor zowel de binnenlandse markt als voor de export. Daarvoor werft het bedrijf een internationaal salesmanager.

Vealselect heeft nu 5 medewerkers in dienst. De kalveren worden grotendeels betrokken van de gebroeders Fuite en ook van Van Dam.

Lange tijd deden geruchten de ronde als zou Fuite zelf in de kalverslacht willen stappen, maar dat wordt ontkend door hen. "We blijven doen wat we altijd deden, maar we verkopen wel af en toe wat dieren aan Vealselect", stelt een van de broers van het Genemuider familiebedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.