Rundveehouderij

Nieuws 6996 x bekeken

Van den Bor Milk gaat verder als NutriDutch

De zuivelfabriek van Van den Bor Milk in Putten is gekocht door NutriDutch, een in Amsterdam gevestigd bedrijf. Dit blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

Het bedrijf wil zich volgens eigen opgave richten op de productie van weipoederconcentraten (WPC) en lactose voor humane consumptie. Productie voor diervoeding is niet meer aan de orde. Voor het faillissement werd zowel voor de dierlijke sector als voor humane consumptie geproduceerd. Vakblad De kalverhouder meldt dat de fabriek weer wordt opgestart en dat de productie volgens plan in oktober weer volledig op gang moet zijn.

Leiding bedrijf

De bedrijfsleiding zal in handen zijn van Oscar Driessen (1971). Hij werkt samen met Gijs Botman, die even oud is en actief is op hetzelfde adres waar NutriDutch is gevestigd. Ook de broers Henk en Erik van den Bor zijn erin betrokken. Erik van den Bor was voorheen mede-eigenaar van Van den Bor Milk/Vikariën, samen met zijn broer Wilco. Driessen en Botman hebben geen ervaring in de agrarische sector.

NutriDutch

NutriDutch is via een getrapte constructie eigendom van Mentha Capital in Amsterdam. NutriDutch wordt volgens de Kamer van Koophandel aangestuurd via MC Milk BV, dat wordt aangestuurd via MC Protein BV, dat op zijn beurt weer in handen is van Mentha Capital Fund IV, alle gevestigd op hetzelfde adres in Amsterdam.

De aankoop van de fabriek vergde een investering van €2,9 miljoen. De verkoop van de fabriek plus inventaris leverde in totaal €3,2 miljoen op, zo blijkt uit het verslag van de curator van Van den Bor. De overdracht was op 30 maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.