Boeren kunnen de Gecombineerde Opgave dit jaar uitsluitend digitaal indienen. Maar de internetverbindingen op het platteland zijn vaak slecht en traag.</p> <p><em>Foto: Henk Riswick</em> RundveeNieuws

NMV teleurgesteld: Van Dam houdt vast aan invuldatum Gecombineerde Opgave

Staatssecretaris Martijn van Dam houdt vast aan de uiterste invuldatum van 15 mei voor de Gecombineerde Opgave. De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) is teleurgesteld over het besluit van Van Dam.

NMV-voorzitter Harm Wiegersma begrijpt niet dat de staatssecretaris geen uitstel wil verlenen voor het invullen van de Gecombineerde Opgave. Hij toont zich ongevoelig voor gemelde bezwaren, vindt Wiegersma.

Trage internetverbinding

Sinds dit jaar kan de Gecombineerde Opgave uitsluitend digitaal worden ingediend. Veel melkveehouders hebben echter te maken met slechte en trage internetverbindingen op het platteland. Zij moeten een adviseur inhuren die uitsluitend schriftelijk gemachtigd kan worden. Dat zorgt volgens de NMV voor veel vertraging. Daarbij loopt het systeem volgens Wiegersma regelmatig vast. Ook dit zorgt voor vertraging.

Melkveehouders krijgen steeds meer administratieve lasten voor hun kiezen en dat zou frustrerend werken. Helemaal omdat volgens de NMV in veel gevallen de betalingsrechten 2015 nog niet eens zijn uitbetaald.

Beheer
WP Admin