Rundveehouderij

Nieuws 16599 x bekeken 9 reacties

DMK, DOC en Cono verlagen melkprijs verder

De Noord-Duitse zuivelindustrie verlaagt de melkprijzen voor mei opnieuw. Zuivelreus DMK betaalt over mei een basisprijs van €21 per 100 kilo. Hier bovenop komt nog een bonus voor logistiek en het Milkmaster-programma van 80 cent.

Private verwerker Rücker verlaagt de melkprijs naar €19,50 per 100 kilo. Duitse boeren melden dat Rücker-leveranciers proberen weg te komen, maar er zijn voor hen geen alternatieven voorhanden. De hoop van sommigen was gevestigd op DMK, maar dit bedrijf neemt momenteel ook geen leden of leveranciers meer aan.

Melkprijs DOC €1,20 omlaag

Bij DOC Kaas gaat de voorschotprijs voor mei als gevolg van de stap bij DMK naar €22,48 per 100 kilo bij 800.000 kilo melk per jaar. Dit komt neer op een daling met €1,20 per 100 kilo ten opzichte van vorige maand.

Update: Cono verlaagt voorschot-melkprijs

Kaasmaker Cono verlaagt de voorschot-melkprijs voor april met 92 cent naar €28,17 per 100 kilo. Daarmee blijft Cono nog altijd de best betalende melkverwerker in de lopende Boerderij-vergelijking. Cono wordt gevolgd door de coöperaties DeltaMilk en FrieslandCampina.

Bij het Duitse DMK zijn in de voorbije weken overigens een aantal wijzigingen doorgevoerd in de bedrijfsvoering. Bij de vestiging in Bad Bibra is de biovergister voorlopig buiten gebruik gesteld, waardoor ook geen gas uit dit apparaat meer wordt gebruikt voor het verhitten van de stoomketels. Daarvoor wordt nu weer gewoon aardgas gebruikt. Dat is goedkoper. Over 3 jaar wordt het besluit heroverwogen.

Bij de ijsdivisie van DMK is verantwoordelijk directeur Andreas Kricsfalussy op 29 april per direct vrijgesteld van werk. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door de twee andere directieleden van de divisie.

Prijs Bel Leerdammer ook omlaag
Bel Leerdammer verlaagt de melkprijs voor de maand april met €1,19 naar €25,25 per 100 kilo. Dit is de melkprijs bij een jaarleverantie van 700.000 kilo, exclusief btw en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL. De aanpassing komt door een verlaging van de vetprijs met 15 cent naar €2,05 per kilo en een dito verlaging van de eiwitprijs naar €5,05 per kilo.

Bekijk het verloop van de voorschotmelkprijs van Bel Leerdammer en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Laatste reacties

 • farmerbn

  Rucker doet zijn naam eer aan.

 • 344412

  We moeten in Europa echt meer koeien gaan slachten en minder gaan melken.

 • farmerbn

  Als Brussel een boycot kan instellen kunnen ze nu ook wel voedselhulp kopen en geven aan Afrikaanse- en andere landen die hongersnood hebben. Even kijken hoe politiek correct ze zijn.

 • BLENKE

  daar gaan we ,je schiet er geen kloten mee op

 • putten

  als voedselhulp weggeven kost minder dan opslaan en je wordt er later niet nog een keer mee om je oren geslagen; weg is weg.

 • jop

  Gaat nog verder omlaag,helaas

 • Gerd

  15 cent in August????

 • pette

  hoe harder we melken hoe harder de prijs onderuit,gaat met de olie zelfde kant op

 • awhurenkamp1

  men wil het niet horen <zien> 1 april is toch BELOOFT .... Bevreidingsdag LTO.NZO.BANKEN melken.melken. en nog eens melken......... wie had er nu destijds gelijk??? en Maat is er niet mee eens dat de 30 miljoen die op de plank ligt naar de boeren gaat in stentor 28-4-2016

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.