<em>Foto: Henk Riswick</em> RundveeNieuws

Agrovision stopt met publiceren technische cijfers

Agrovision stopt met het verstrekken van technische kengetallen van de melkvee- en varkenshouderij. Dat is volgens het automatiseringsbedrijf een gevolg van de ontstane ophef over de uitval van biggen in de varkenshouderij.

Ondanks dat er ook volgens Agrovision-directeur Karel Heijink veel emotie in het spel is, heeft hij besloten minimaal een jaar geen gemiddelde cijfers van klanten meer via de media te verspreiden, ook niet van melkveebedrijven. Eerder stopte de onderneming ook al met het verstrekken van economische kengetallen.

Onnodig inzicht in bedrijfsvoering

Een paar jaar terug besloten meerdere accountants- en adviesbureaus terughoudender om te gaan met het publiceren van economische cijfers. Dit als gevolg van klachten van klanten. De publicaties zouden inkopers onnodig inzicht geven in de bedrijfsvoering.

Accountantskantoren Flynth en Countus laten weten alleen nog cijfers te publiceren naar aanleiding van gericht onderzoek. Cijfers die duidelijk van meerwaarde zijn voor hun klanten.

De Vereniging van Accountants- en Belastingsadviesbureaus (VLB) publiceert namens de verschillende accountantskantoren de duurzaamheidskengetallen van de melkveehouderij. Voor zover bekend is hierover nog geen discussie.

Beheer
WP Admin